Categorieën
Blog Helikopter New York

Helikoptervlucht New York zonder deuren.

Tijdens een reis naar New York zochten wij expliciet naar een helikoptervlucht boven New York zonder deuren, om zo fantastische foto’s van New York te maken. Wij kwamen een geweldig aanbod tegen: een helikoptervlucht boven New York zonder deuren.

Het klinkt gek, maar het is super mooi om foto’s vanuit een helikopter boven New York te maken, maar als je de foto’s door de ramen van de helikopter moet nemen, is dat natuurlijk niet zo mooi. Dus waarom niet gewoon de ramen weglaten?

Helikoptervlucht New York zonder deuren.

Voor een spectaculair uitzicht op New York City dat maar weinig reizigers meemaken, is niets te vergelijken met een helikopterexcursie met open deuren.

helikoptervlucht zonder deuren

Helikoptervlucht New York zonder deuren.

De helikoptervluchten zonder deuren worden aangeboden door Viator. Je vlucht begint op de kleine luchthaven van Westchester, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Manhattan. De helikoptervlucht duurt ongeveer 1 uur. Het duurt ongeveer 10 minuten om van Westchester naar Manhattan te vliegen. Het grote voordeel van deze tour is dat de aanbieder direct langs Manhattan vliegt.

Voor het vervoer naar de luchthaven is het aan te raden gebruik te maken van een transferservice, omdat de reis met het openbaar vervoer lang duurt. Een auto haalt je op en brengt je weer veilig naar je hotel. Je betaalt natuurlijk iets meer dan met het openbaar vervoer, maar het maakt je transfer naar de luchthaven wel veel makkelijker.

Get Your Guide biedt deze helikoptervlucht ook aan voor een vergelijkbare prijs. Ook hier mag je de helikoptervlucht tot een dag voor vertrek gratis annuleren.

Voordelen van een helikoptervlucht New York zonder deuren:

  • Geen reflecterende ramen of irritante deurposten.
  • Je vliegt rechtstreeks langs Manhattan. 
  • Veel tijd om in alle rust foto’s te maken. 
  • Langere vlucht dan een ‘normale’ helikoptervlucht.

Nadelen van een helikoptervlucht New York zonder deuren:

  • Duurder dan een korte helikoptervlucht boven New York.
  • Lange reistijd naar Westchester County Airport.

Digitale fotografie en beeldbewerking.

Ga je er graag op uit met je camera en wil je nog mooiere foto’s leren maken én ze zelf bewerken tot perfecte beelden? Kies dan voor deze voordelige combinatiecursus Digitale fotografie en beeldbewerking. Je gaat meteen aan de slag. Ook leer je werken met Photoshop Elements.

helikoptervlucht new york open deuren

Tips voor het maken van foto’s bij de helikoptervlucht New York zonder deuren.

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening dient te houden bij het maken van foto’s vanuit een helikopter. Het zou namelijk zonde zijn als je er achteraf achter komt dat alle foto’s wazig of onscherp zijn.

1. Gebruik de juiste lens.

Per persoon mag je geen tassen meenemen en slechts 1 camera. Kies je dan voor een zoomlens of een telelens. De telelens is natuurlijk geweldig voor het maken van foto’s van gebouwen of voor foto’s van bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld. De zoomlens is een geweldige keuze voor het nemen van details van gebouwen zoals bijvoorbeeld het Empire State Building of het One World Trade Center.

Al met al is de zoomlens een betere keuze als je maar 1 camera mee kunt nemen. Als je twee camera’s bij hebt of je bent met 2 personen, dan is een telelens een goede aanvulling.

2. De juiste instelling.

Omdat een helikopter van nature beweegt en zeer sterk trilt, moet de sluitertijd zo lang mogelijk zijn. Zo zorg je er namelijk voor dat de foto’s niet vervagen.

Als je foto’s maakt met een sluitertijd van 1/500 tot 1/1000 seconden, dan werkt dat goed. Afhankelijk van de lichtomstandigheden dien je het diafragma of de ISO waarde aan te passen zodat de foto’s niet te donker worden. 

Stel de camera in op de S-modus, zodat je de sluitertijd op elk moment kunt wijzigen en de camera het bijbehorende diafragmagetal bepaalt.

Het kan ook geen kwaad om de serieopname te starten. Op deze manier houd je eenvoudig de ontspanknop ingedrukt om meerdere foto’s achter elkaar te maken. Je staat verstelt hoe verschillend de afzonderlijke opnames van elkaar verschillen, ook al zit er slechts een paar milliseconden tussen.

3. Gebruik de juiste accessoires.

Gebruik tijdens je vlucht een polarisatiefilter, omdat je op deze manier niet alleen reflecties vermijdt, maar ook de waas die over de stad hangt vermindert. Je foto’s hebben dus een hogere kleurverzadiging. Zeker als je in een ‘normale’ helikopter met deuren en ramen vliegt, komt een polarisatiefilter goed van pas om de weerkaatsingen van de ramen te verminderen. 

Zorg voor een ‘snelle’ SD-kaart met voldoende opslagruimte, zodat de camera de foto’s snel verwerkt.

Misschien wel de belangrijkste tip: Vergeet niet om je batterij(en) op te laden en zorg voor een ​​reservebatterij.

4. Bewerk je foto’s.

En om de foto’s perfect te maken, kun je deze bewerken met Adobe Photoshop zodat je de perfecte luchtfoto’s aan je familie en vrienden kunt lasten zien.

Meer weten over Adobe Photoshop?

Persoonlijke ervaring helikoptervlucht New York zonder deuren.

De helikoptervlucht boven New York zonder deuren was een absoluut hoogtepunt en een onvergetelijke sensationele ervaring. Het stond al zo lang op ons verlanglijstje en we zijn nog steeds blij dat we het gedaan hebben.

Het was zelfs beter dan we ons hadden voorgesteld en we zijn van plan om nog meer helikoptervluchten in Amerika te maken. Een vlucht boven de Grand Canyon is al gemaakt, wie weet volgen er nog meer….

Alvast een voorproefje op een helikoptervlucht?

Krijg alvast een virtueel voorproefje op een helikoptervlucht boven New York.