Categorieën
Blog

Helikoptervlucht New York ervaringen.

Onze ervaringen van een Helikoptervlucht boven New York.

Vang de Big Apple in vogelvlucht tijdens een helikoptervlucht over Manhattan. Kijk uit over het Vrijheidsbeeld, Wall Street, het financiële district en nog veel meer. Je ziet vanuit de lucht ook top bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Ellis Island en het Empire State Building tijdens een unieke helikoptervlucht over een van ’s werelds meest iconische steden. 

Niet voor niets is deze website ontstaan. Een helikoptervlucht in New York meemaken is namelijk een ultieme ervaring voor veel mensen. 

Vlieg over Manhattan en maak een keuze uit een van de vele helikoptervluchten boven New York en deel je ervaringen aan het thuisfront. Geniet van de geweldige fotomogelijkheden van de wereldberoemde skyline van Manhattan en reis mee aan boord van een modern, state-of-the-art helikopter. 

Onze helikoptervlucht New York ervaringen. 

De winter is misschien niet de beste tijd om een helikoptervlucht boven New York City te maken, maar omdat er een mooie aanbieding was, besloten we toch te boeken. 

Toen we aankwamen bij de helihaven in Downtown Manhattan waren we klaar om aan boord te gaan en onze favoriete Amerikaanse stad vanuit de lucht te bekijken. 

Na een inleiding en een korte veiligheidsinformatiesessie te hebben doorlopen en onze tassen voor $ 2 in een kluisje te hebben opgeborgen, – camera’s mogen wel aan boord – werden we naar het platform gebracht en mochten we in de helikopter. 

Eenmaal in de lucht is een van de eerste locaties die je ziet Governor’s Island. Het eiland, dat losgekoppeld is van Manhattan, is de thuisbasis van de Amerikaanse kustwacht. Op Governor’s Island zijn veel gratis activiteiten te bezichtigen die dagelijks voor het publiek toegankelijk zijn. 

Als de helikopter verder langs de rivier vliegt, kom je langs Ellis Island, de historische plek waar vroeger immigranten hun eerste voet op Amerikaanse bodem zette. Tegenwoordig is het eiland nog steeds de thuisbasis van het immigratiemuseum. 

Onze helikoptervlucht New York ervaringen. 

Vliegend voorbij Ellis Island komt het Vrijheidsbeeld om de hoek kijken. Groepen boten toeren rond het eiland en je ziet hordes toeristen over het eiland lopen. Vanuit de lucht zijn het net mieren.

Na het Vrijheidsbeeld vliegt de helikopter terug de stad in. Je krijgt hierbij een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers. Het groen van Battery Park komt voorbij, de beroemde Brooklyn Bridge, Brooklyn en Washington Bridge. Je komt ogen te kort om al dit moois te zien. 

Een van de hoogtepunten van de tour was het Yankees Stadium te zien. Een groot bouwwerk met een gigantisch grote groene grasmat midden in de stad. En omdat wij het stadium een dag eerder vanaf de grond hadden gezien, was het bijzonder leuk om het nu vanuit de lucht te zien. 

Na het Yankees Stadium vlogen we terug richting de stad. Onze 20 minuten durende helikoptervlucht boven New York was bijna voorbij. Je vliegt vervolgens nog langs het One World Trade Center, de plaats waar ooit de Twin Towers stonden. 

Het gaat allemaal zo snel. Het was een korte helikoptervlucht boven New York, maar een ervaring om nooit te vergeten. En net toen de helikopter aan de grond stond, begon het te motregenen, maar dat maakte ons niet meer uit. We hadden een geweldige ervaring achter de rug.

Voor een fantastische helikoptervlucht ervaring in New York neem je mee: 

  • Losse, comfortabele kleding die geschikt is voor het betreffende weer.
  • Een zonnebril aangezien de schittering van de zon behoorlijk fel kan zijn. 
  • Een camera en /of videocamera.

Onze vlucht

 

Onze helikoptervlucht boekten wij bij Viator en werd uitgevoerd door Liberty Helicopter.

Inbegrepen bij de vlucht:

  • Live commentaar aan boord
  • Heliport Aanlandings- en facilitaire kosten
  • Brandstoftoeslag
  • Souvenirfoto’s (beschikbaar om te kopen)
  • Ophalen en inleveren van het hotel

Vertrekpunt en -tijd:

Helicopter Flight Services, Downtown Manhattan Heliport, 6 East River Piers, Manhattan, NY 10004, Verenigde Staten

Starttijden binnen de aangegeven tijdsperioden 1/03/2020 – 31/03/2022

Maandag – Zaterdag:10:00 – 15:00

Annuleringsbeleid:

Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie. Deze tour gaat alleen door bij goed weer. Indien deze wordt geannuleerd vanwege slecht weer, kunt u kiezen voor een andere datum of een volledige restitutie.

Meer weten over helikoptervluchten in New York?

Andere populaire New York City Tours

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.