Categorieën
Blog Helikopter New York

Privé herfst helikoptervlucht Hudson Valley New York

Een helikoptervlucht naar de Hudson Valley in New York is een zeer speciale en mooie ervaring voor natuurliefhebbers en avonturiers. Tijdens deze tour geniet je van het comfort van een helikopter en het uitzicht op de pittoreske Hudson Vallei.

Maak vanuit vogelperspectief prachtige luchtfoto’s van de herfstkleuren waarmee de vallei bedekt is. Een unieke seizoenservaring buiten de gebaande paden voor diegene die nieuwe plekken en perspectieven willen ontdekken.

Hudson Valley Fall Foliage Shared Helicopter Tour

Bewonder de cascade van laaiend rood, geel en sinaasappels van herfstgebladerte uit een helikopter. Vertrek vanaf Westchester Airport en vlieg over de Lower Hudson Valley met een ervaren piloot. Kies tussen 30 of 45 minuten vluchtopties.

helikoptervlucht Hudson Valley New York

Over deze activiteit.

Bij deze vlucht vlieg je niet langs de bezienswaardigheden van New York City, maar vlieg je upstate New York. Verlaat de drukte van de stad en geniet van de natuur en historie van dit gebied.

De vlucht duurt 30 minuten of 45 minuten afhankelijk van de geselecteerde optie. Met deze tour sla je de rij voor de kassa over, omdat je het ticket online aanschaft. Naar keuze gebruik je de uitgeprinte of mobiele voucher. De ervaren piloot geeft Engelstalig commentaar tijdens de tour. Verder is de tour ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tot 24 uur voor aanvang van de activiteit kun je gratis annuleren.

Bezienswaardigheden inbegrepen in de tour.

White Plains.

White Plains is een stad in Westchester County, net buiten New York City en van oorsprong (17e eeuw) een Nederlandse nederzetting. Het werd opgericht als een dorp in 1866 en werd een stad in 1916. Als provinciehoofdstad werd White Plains tegen het begin van de 20e eeuw een belangrijk juridisch en bankcentrum.

Castle-on-Hudson.

Dit geweldig mooie kasteel (Castle Hotel and Spa) ligt majestueus bovenop een van de hoogste punten in de regio. Vanaf hier heb je uitzicht op de historische rivier de Hudson in de lagere Hudson Valley.

Rockefeller Mansion (Kykuit).

Kykuit is een museum en historisch woonverblijf in Mount Pleasant (New York) dat in 1913 in opdracht van John D. Rockefeller werd gebouwd. Het duurde 6 jaar om het neoclassicistische herenhuis te bouwen. Vier generaties van Rockefellers beschouwden het als hun huis. Daarna werd het uitgeroepen tot een historische plaats van de National Trust.

Lyndhurst Mansion.

Lyndhurst Mansion is een van Amerika’s meest iconische neogotische herenhuizen met uitzicht op de rivier de Hudson in Tarrytown, New York. Het staat ook wel bekend als het Jay Gould landgoed.

Gould kocht het pand in 1880 om het als landhuis te gebruiken. Hij verkortte de naam tot “Lyndhurst” en kwam er tot zijn dood in 1892. In 1961 schonk Goulds dochter Anna Gould het aan de National Trust for Historic Preservation. Het huis is nu open voor het publiek.

helikoptervlucht Hudson Valley New York

Sleepy Hollow.

In de plaats Sleepy Hollow vind je de Philipsburg Manor. Een oude handelspost met watermolen verbonden met twee loopbruggen. Verder staat er de Oude Nederlandse Kerk van Sleepy Hollow met het bijbehorende kerkhof. De plaats werd bekend door verhalen van de schrijver Washington Irving, die er ook begraven ligt. Ook is er het oude landhuis Kykuit te vinden met 18 kamers.

Tarrytown Lighthouse.

Tarrytown Light, ook bekend als Kingsland Point Light en Sleepy Hollow Light, is een vuurtoren aan de oostkant van de Hudson River in Sleepy Hollow. Het is een conische stalen constructie die in de jaren 1880 is gebouwd. In 1979 werd het vermeld op het nationaal register van historische plaatsen.

Tappan Zee Bridge.

De Tappan Zee-brug heet officieel de gouverneur Mario M. Cuomo-brug. De brug is vernoemd naar de voormalige gouverneur van New York Mario Cuomo. Het is een dubbele tuibrug over de Hudson-rivier tussen Tarrytown en Nyack in de Amerikaanse staat New York.

helikoptervlucht Hudson Valley New York

Hudson River.

De Hudson River is een rivier van 507 km die van noord naar zuid stroomt. Voornamelijk door het oosten van New York in de Verenigde Staten. De rivier is vernoemd naar Henry Hudson. Een Engelsman die voor de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) werkte. In 1609 verkende hij de rivier. Ook de Hudson Bay in Canada is naar hem vernoemd.

Sing Sing Prison.

De Sing Sing is een gevangenis in het Amerikaanse stadje Ossining in de staat New York. De officiële naam van deze maximaal beveiligde inrichting is Sing Sing Correctional Facility. In 2005 herbergde de gevangenis 1700 gedetineerden.

Wat is inbegrepen bij de helikoptervlucht Hudson Valley New York?

 • 30 minuten of 45 minuten helikoptervlucht (afhankelijk van geselecteerde optie)
 • Live commentaar van een ervaren gids.
 • Kosten luchthavenfaciliteit

Belangrijke informatie.

 • Deze helikoptervlucht is ook voordelig te boeken voor een groep van maximaal 3 personen.
 • Deze tour vertrekt vanaf Westchester County Airport. Bereikbaar met het openbaar vervoer (Metro-Noord-spoor vanaf Grand Central Terminal) of auto (gratis parkeren).
 • Adres trefpunt: 67 Tower Road, White Plains, NY 10604.
 • Bij het boeken kun je, tegen een extra vergoeding, kiezen voor een retourtransfer vanaf Manhattan.
 • Vluchten moeten bij de boeking worden bevestigd met de lokale partner.
 • Gedeelde vluchten vereisen minimaal 2 passagiers en kunnen geannuleerd worden als het minimum niet wordt bereikt.
 • Personen < 18 jaar hebben toestemming van een ouder nodig.
 • Kinderen < 2 jaar vliegen op schoot van een ouder mee.

Ook interessant.

Meer weten over helikoptervluchten in New York?