Categorieën
Blog Helikopter New York

Beste tijdstip helikoptervlucht New York

Hier vind je informatie over het beste tijdstip van een helikoptervlucht in New York.

Een helikoptervlucht boven New York geeft je de gelegenheid om op een bijzondere manier, een spectaculaire panoramisch uitzicht te krijgen over de stad.

De duur van de helikoptertours in New York variëren van 10 minuten tot maar liefst drie uur. Zweef boven historische gebouwen, Central Park en de beroemde wolkenkrabbers van Manhattan en geniet van een spannende once-in-a-lifetime ervaring.

Vlieg van Battery Park tot aan Wall Street en de helikopter neemt je vervolgens mee van Upper Manhattan naar het beroemde Coney Island Beach.

Met een helikoptervlucht in New York ervaar je The Big Apple zoals je die nog nooit hebt gezien.

beste tijdstip helikoptervlucht new york

Wat is het beste tijdstip voor een helikoptervlucht in New York?

Als je een helikoptervlucht in New York maakt, dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk zien. Een helikoptervlucht boven Manhattan is immers niet goedkoop. Je wilt waar voor je geld en het is daarom belangrijk om je helikopter tour op het juiste tijdstip te boeken.

Maar wat is nu het beste tijdstip voor een helikoptervlucht in New York? Het beste tijdstip voor een helikoptervlucht boven Manhattan is elk tijdstip! Want vliegen boven New York kan nooit fout gaan. Deze fantastische stad ziet er namelijk tijdens elk tijdstip betoverend uit. 

Beste seizoen voor een helikoptervlucht boven New York.

Dit gezegd hebbende, is het tijdstip misschien niet van groot belang als je de stad op zijn best wil zien, maar het seizoen wel. Want tijdens de winterperiode krijg je een heel ander beeld van New York dan bijvoorbeeld tijdens de zomerperiode, wanneer alles vol in bloei staat.

Het beste seizoen om een helikoptervlucht in New York te maken is tijdens de lente, de zomer of de herfst.

De lente begint vanaf half maart tot half juni en na deze periode sluit de zomer zich naadloos aan. Temperaturen stijgen boven de 35 graden Celsius uit en de stad siddert van de hitte.

De herfst is van half september tot half december. De heldere bries, felle zon en precies de juiste temperaturen in combinatie met de kleuren van de herfst maken je helikoptervlucht boven New York onvergetelijk. 

Tips beste tijdstip helikoptervlucht New York.

Zoals gezegd, maakt het tijdstip van een helikoptervlucht niet veel uit, maar natuurlijk zijn er zaken waarop je kunt letten voordat je een helikoptervlucht boekt.

  • Op zondagen zijn er geen helikoptervluchten, omdat de helihaven op zondag gesloten is.
  • Helikoptervluchten in New York City zijn beschikbaar van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.30 uur.
  • Op feestdagen vliegen de helikopter tours tot 17.00 uur.
  • Vluchten over de East River (kijkend naar het westen over de stad) kun je het beste in de late namiddag boeken, omdat de zon dan achter je staat.
  • Vluchten over de Hudson River (kijkend naar het Oosten over de stad) kun je ook het beste later in de middag boeken, omdat je de zon dan in de rug hebt.
  • Tussen 13.00 en 15.00 uur staat de zon op zijn hoogst en heb je het minste last van de zon. Tijdens dit tijdstip maak je de mooiste foto’s.
  • Vanwege grote drukte kan je vlucht vertraging oplopen. Houd hiermee altijd rekening bij het boeken van je helikoptervlucht.

Beste tijdstip boeken helikoptertour.

Ondanks de kosten, er zijn al tours beschikbaar vanaf €200,00, zijn helikoptervluchten in New York een gewilde activiteit. Het is daarom niet altijd mogelijk om te vliegen op het tijdstip dat jij wilt.

Om een helikoptervlucht te boeken op je favoriete tijdstip, kun je het volgende doen:

  1. Boek je helikoptervlucht 4 tot 6 maanden van tevoren.
  2. Neem na het boeken van de tickets contact op met de touroperator en reserveer je tijd.
  3. Via Viator en Get Your Guide kies je direct het tijdstip tijdens het boeken.

Alvast een virtuele helikoptervlucht over New York maken?